fbpx
21°C
Clear sky

Šok u Beogradu! „Orlovi“ poraženi u meču za plasman na Olimpijske igre u Tokiju!

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je večeras u finalu kvalifikacionog turnira od reprezentacije Italije rezultatom 95:102 (22:28, 23:29, 18:23, 32:22) i ovim porazom ostali su bez Olimpijskih igara u Tokiju!

Najefikasniji kod „orlova“ bio je Danilo Anđušić sa 27 poena, a dvocifreni u našem timu pored Anđušića bili su još Petrušev sa ubačenih 22 koša i Dobrić sa 17 poena.

Kod „azura“ najviše poena postigao je Manion. Ubacio je 24 poena našim košarkašima, potom sledi Polonara sa 22 ubačena koša i Fontekio sa 21 poenom. Odlični su bili još Tonut sa 15 i Pajola sa 10 poena.

Italijani su od samog početka utakmice uspostavili odličan ritam i gotovo sve vreme su vodili sem jednog dela druge četvrtine kada je naš tim uspeo da povede, ali to naše vođstvo je bilo kratkog daha.

„Azuri“ su imali odlično šutersko veče. Pogodili su čak 14 trojki i imali su u jednom momentu 24 poena razlike.

Na kraju meča uspeli smo da priđemo Italijanima, ali za bilo kakav preokret bilo je prekasno.

Ovo je jedan od najbolnijih poraza naše košarkaške reprezentacije Srbije, jer naša reprezentacija neće braniti srebrnu olimpijsku medalju iz Rija. Košarkaška reprezentacija Srbije od osamostaljenja pored predstojećih Olimpijskih igara u Tokiju propustila je i Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine i Londonu 2012. godine.

 

Foto: Košarkaški savez Srbije/Nebojša Parušić

Milan Grahovac

Tagovi:
Pročitajte još: