Sombor: Besplatna rekreacija u vodi

Obaveštavamo vas da ponovo startuje  program “Besplatna rekreacija u vodi za građane grada Sombora”. Program se realizuje dva puta nedeljno i to utorkom i četvrtkom od 16:30 do 17:30 u zatvorenim bazenima Sportskog centra „ Soko „ u Somboru..

Svi zainteresovani koji hoće da se priključe programu mogu da se jave na telefon Sportskog saveza grada Sombora 025/436787 ili dođu lično na zatvoreni bazen u predviđenom terminu.

Rekreacija u vodi ili aerobik u vodi, poslednjih godina sve je popularniji. Sve što vam je potrebno su kupaći kostim, peškir i želja za rekreacijom.

Prednosti rekreacije u vodi u odnosu na druge fizičke aktivnosti su velike. Mogućnost povreda je svedena na minimum, a stručnjaci tvrde da efikasno smanjuje stres, jer je vežbanje u vodi idealna terapija za opuštanje i otklanjanje napetosti.

Preporučuje se ženama svih godina, deci u razvoju, ali i muškarcima.

Rekreacija u vodi podrazumeva vežbe za sve grupe mišića, učvrščuje i oblikuje telo, leči gojaznost . Gojazne osobe takođe mogu da se bave ovim vidom rekreacije jer rekreacija u vodi ne zahteva prethodnu fizičku spremnost.

Takođe, preporučuje se i trudnicama i onima koji imaju problema sa kičmom.

Vežbe se izvode na ivici bazena, ili u sredini, a instruktor je van bazena gde pokazuje pokrete i pravilno disanje.