„Sombor je roze“ završen spektakularnim koncertom Sergeja Ćetkovića

U sklopu obeležavanja meseca borbe protiv raka dojke, u nedelju, 29. septembra, održano je šesto izdanje trka „Dame trče“ i „Trka za srećnije detinjstvo“.

Sunčano popodne privuklo je rekordan broj učesnica ženske trke, a trasu od 5 kilometara, na šetalištu pored Velikog bačkog kanala, istrčalo je 115 pripadnica lepšeg pola, što je novi rekord po broju učesnica.

Gradonačelnica Sombora, Dušanka Golubović, podržala je svojim ličnim primerom obeležavanje meseca borbe protiv raka dojke, te sa svojim saradnicama učestvovala i istrčala trasu od 5 kilometara.

Pobednica ovogodišnje trke je Tijana Kabić, članica Atletsko rekreativnog kluba „Somaraton“ iz Sombora, sa novim rekordom trke 19:31. Interesantno je da su sva tri prva mesta ove godine pripala Somborkama, članicama Atletsko rekreativnog kluba „Somaraton“. Druga je na cilj stigla Zorica Kulić, a treća Bojana Marić.

Neposredno pred start glavne trke, pod pokroviteljstvom Crvenog krsta Sombor, startovala je trka najmlađih „Trka za srećnije detinjstvo“, a pedesetak najmlađih uspešno je pretrčalo 500 metara.

Ovogodišnje izdanje trke „Dame trče“, organizovao je Atletsko rekreativni klub „Somaraton“ Sombor, pod pokroviteljstvom Grada Sombora, a u saradnji sa Sportskim savezom grada Sombora, Crvenim Krstom Sombor, Društvom za borbu protiv raka Sombor i kompanijom „Avon“.

U okviru iste akcije, na popularnom Ćelavom trgu u Somboru, održan je veliki koncert Sergeja Ćetkovića pod simboličnim nazivom „Sombor je roze“. Pre samog koncerta bio je organizovan kutak za najmlađe koje su zabavljali animatori, kao i kutak za dame pod nazivom „Bojimo nokte u roze“.

Prepun Ćelavi trg je pokazao da je koncert Sergeja Ćetkovića bio pun pogodak, a popularni pevač je istakao da se uvek odazivao na akcije ovog tipa, kao i da će to činiti i ubuduće.