Sombor među najuspešnijima po broju taksi, naknada i poreza plaćenih karticom

Grad Sombor je zajedno sa 60 gradova i opština sa teritorije Republike Srbije učesnik takmičenja „Šampioni bezgotovinskog plaćanja“ koje organizuju Kancelarija za IT i eUpravu i NALED, uz podršku kompanija Visa i Mastercard.

Prema rang listi opština i gradova za period od 1. jula do 15. septembra Grad Sombor je na 4. mestu, sa procentom uspešnosti 64,99% (broj plaćanja karticom na šalteru na 10.000 stanovnika).

Rang lista dostupna je ovde http://uzmiracun.rs/rang-lista-opstina-2019

Lokalna samouprava koja bude imala najveći broj transakcija osvaja nagradu-dečije igralište u vrednosti 20.000 evra, a pet lokalnih samouprava koje budu imale najveći broj transakcija dobijaju besplatno novi portal, po uzoru na internet prezentaciju Vlade Srbije „U službi građana“, koja podrazumeva dvosmernu komunikaciju sa građanima.

Ovim putem Grad Sombor se zahvaljuje na saradnji  svim  građanima koji su se do sada odlučili za bezgotovinsko plaćanje javnih usluga na šalterima u Uslužnom centru Gradske uprave grada Sombora, a ujedno, da bi se povećala šansa za pobedu Grada Sombora, pozivamo sve građane da prilikom plaćanja javnih usluga na šalterima Gradske uprave grada Sombora koristiti platne kartice.

„Doprinesi i ti“ za zajednički pobedu građana i Grada Sombora.