Sombor rasadnik talenata, dokaz tome je i mala Lena Baljak

Povodom uspeha ostvarenom na prvom likovnom takmičenju osoba sa invaliditetom sa područja bivše Jugoslavije „Moj svet“, Humanitarne organizacije za regionalnu podršku osoba invaliditetom „Srbija velikog srca“, gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović upriličila je prijem za učenicu 3.razreda OŠ „Nikola Vukićević“, Lenu Baljak, njenu mamu Jelenu i mentorku, nastavnicu likovne kulture Cvetkov Renatu.

Lena Baljak je u konkurenciji više od 40 likovnih radova na ovom likovnom takmičenju osvojila 2. mesto. Pored Srbije, na prvom likovnom takmičenju osoba sa invaliditetom sa područja bivše Jugoslavije „Moj svet“ učestvovala su deca i mladi iz Hrvatske, BiH i Crne Gore.

Lenin rad je tom prilikom bio predstavljen na izložbi u Beogradu, gde joj je uručena nagrada i diploma. Modna kuća „Fashion“ i kreatorka Marija Milošević organizovali su reviju sa majicama na kojima se nalaze motivi nagrađenih likovnih radova učesnika takmičenja. Nakon izložbe u Beogradu Lenin crtež će biti izložen i u drugim gradovima regiona, te će na taj način njen rad i radovi ostalih učesnika dobiti priliku da postanu vidljivi javnosti i na taj način afirmišu talenat i kreativnost osoba sa invaliditetom.

Mentor Lene Baljak je nastavnica likovne kulture Cvetkov Renata koja u školi vodi likovnu sekciju za decu iz osetljivih grupa, gde, pored Lene , slikaju i stvaraju i dva dečaka sa autizmom. Nesebičnu podršku ova deca dobijaju i od direktora škole prof. Đure Bulovića koji je Leni obezbedio slikarski štafelaj za njen dalji rad i razvoj. Pored ove nagrade, Lena Baljak i njen školski drug Relja Muždeka(autizam) osvojili su i specijalne nagrade na lik.takmičenju u Crvenom krstu ,Sombor.

Lena je svoje diplome pokazala Gradonačelnici i kao poklon uručila joj je jedan od svojih radova koji je nacrtala za gradonačelnicu, a kao poklon od grada i gradonačelnice dobila je zanimljivu knjigu koja će joj kako Lena kaže biti inspiracija da napreduje u slikarstvu..

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću