Somborci najuspešniji ekipno

Finale Sportskih igara mladih održano je protekle nedelje u Beogradu. Karavan Sportskih igara mladih ove godine obišao je trideset i osam gradova u našoj zemlji a u igrama je učestvovalo više od sedamdeset pet hiljada takmičara osnovno školskog uzrasta. Veliku podršku ovom velikom takmičenju dala je i Vlada Republike Srbije. Na završnoj svečanosti u Beogradu bila je prisutna i predsednica vlade Republike Srbije Ana Brnabić, kao i komesar za Evropske politiku i pregovore o proširenju EU Johanes Han, koji je ujedno i ambasador Sportskih igara mladih. Od 22.07. do 26.07. u finalnom delu u više disciplina takmičilo se tačno 2349 školaraca. Među svim tim takmičarima , bili su i predstavnici našeg grada, koji su izborili plasman u finale na igrama mladih Zapadno bačkog okruga koje su održane u Somboru u maju mesecu. Takmičari koji su se plasirali u finale u Beogradu takmičili su se u sledećim disciplinama: košarka- basket 3 na 3 u obe konkurencije (m i ž), mali fudbal, odbojka (m i ž), rukomet ( m i ž), stoni teni, tenis, šah i između dve vatre- mešovita ekipa. Pobednici ekipnih disciplina, kao i pobednici i drugoplasirani u pojedinačnim disciplinama izborili su plasman na regionalne igre koje će biti održane u Splitu od 15.08. do 22.08. ove godine. Naši Somborci su postigli odlične rezultate i zasluženo su poneli titulu najuspešnijeg grada na finalnim takmičenjima. Slobodno možemo reći da su naši takmičari ukupni pobednici Sportskih igara mladih Srbije.
Postignuti rezultati: rukomet dečaci- prvo mesto koje je osvojila ekipa sastavljena od mladih rukometaša iz Bezdana i Koluta pod vođstvom Gorana Čabrila i Vladimira Ćupurdije , tenis, Dejana Todorović- drugo mesto, vođa Dejan Todorović, između dve vatre- drugo mesto, vođa ekipe učitelj Branko Tiodorović, mali fudbal- treće mesto , vođa ekipe Miloš Mijić, ženska odbojka- treće mesto, vođa ekipe Zoran Dragić, muška odbojka – četvrto mesto , vođa ekipe Miloš Aleksić. Takođe ćemo pohvaliti i nastupe naših mladih stonotenisera pod vođstvom Stevana Keseića, basketaša 3 na 3 , vođa ekipe Dragana Kekezović, basketašice 3 na 3- vođa ekipe Marjan Stojanac, šahisti- vođa ekipe Josip Dekić i rukometašica- vođa ekipe Erika Heđi. Čestitke svim našim takmičarima i njihovim trenerima. Istakli bismo i veliki doprinos koordinatora za školski sport Zapadno bačkog okruga Imre Otoa u organizacionom odboru Sportskih igara mladih.
Na regionalne igre mladih u Split su se plasirali naši rukometaši, teniserka Dejana Todorović i nešto ranije na atletskom takmičenju i mlada Vanja Milošević u disciplini 60 metara, pod vođstvom profesorice Mire Trifunov.

Celokupnu organizaciju pripreme i odlaska naših takmičara na finale Sportskih igara mladih obavio je Sportski savez grada Sombora, uz veliku podršku lokalne samouprave.