Somborske vinarije i proizvođači sira izložili svoje proizvode na sajmu peglane kobasice u Pirotu

Somborski proizvođači sira i drugih mlečnih prerađevina i vinarije uspešno su predstavili  svoje proizvode na Šestom sajmu peglane kobasice, održanom u Pirotu 27. i 28. januara 2018. godine.

U Pirotu je predstavljena i turistička ponuda Sombora, a sve uz podršku grada Sombora koji  sa  Pirotom  ima izuzetnu saradnju i u drugim oblastima, a posebno u oblasti  očuvanja i negovanja ćilimarstva.

Svoje proizvode na sajmu u Pirotu izložilo je gazdinstvo Stokuća, te vinari iz Riđice, čije štandove je posetio i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Antonio Ratković,  zamenik gradonačelnice i Miroslav Kovačić, član Gradskog veća za komunalnu delatnost i investicije, ocenili su da je „učešće na sajmovima, poput ovog u Pirotu,  od velikog značaja za proizvođače iz Sombora, jer je to  jedan od načina da se proveri koliko je to što se proizvodi kvalitetno i  posebno u odnosu na druge slične proizvode“.

Na sajmu u Pirotu bilo je oko 90 izlagača, od kojih 40-ak proizvođača peglane kobasice, predstavljeno je 30-ak vinarija i oko 20 proizvođača mleka i mlečnih prerađevina.

Izvor: sombor.rs