„Somborsko sportsko leto“ animacija i aktivacija

„Somborsko sportsko leto“ po treći put je održano u našem gradu od 26. do 28. jula na Gradskom kupalištu „Štrand“ u Somboru.

Grad Sombor je prepoznao značaj ove manifestacije te je pružio veliku podršku u nadi da će prerasti u tradiciju.
Događaj je organizovan uz tehničku podršku Sportskog saveza grada Sombora, Sportskog centra „Soko“, Crvenog Krsta Sombor, Prvog centra za obuku Vojske Srbije, Društva podvodnih aktivnosti, kao i mnogobrojnih sportskih organizacija sa teritorije Grada Sombora, a kompanija „Dukat“ je obezbedila voćne jogurte za najmlađe učesnike.

Posetioci „Štranda“ mogli su da učestvuju u raznim sportskim granama, aktivnostima, edukacijama i kreativnim radionicama koje su vodila stručna lica.

„Somborsko sportsko leto“ zvanično su otvorili većnica Grada Sombora zadužena za oblast sporta i omladine Antonija Nađ Kosanović i predsednik Sportskog saveza grada Sombora Milan Stakić.

„Želja nam je da se kroz ove aktivnosti što više dece zainteresuje za neku sportsku disciplinu i počne sa aktivnim treniranjem“ istakla je ovom prilikom Antonija Nađ Kosanović.

U subotu 27. jula na „Štrandu“ su održani i 10. Ilindanski dani u organizaciji Zavičajnog udruženja „Korjeni“, Sportskog saveza grada Sombora i Saveza sport za sve Vojvodine, a uz podršku Sportskog centra „Soko“ i Grada Sombora. U okviru ovog takmičenja učesnici su se oprobali u tradicionalnim disciplinama: skok u dalj iz mesta, skok u vis iz mesta, krbanje, bacanje kamena sa ramena i drugim.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću