Španska musaka

Španska musaka

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 500 g plavog patlidžana
  • 500 g sveže crvene mesnate paprike
  • 200 ml ulja
  • 500 ml soka od paradajza
  • 1 glavica luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 kašika oštrog brašna
  • 1 kašika šećera
  • svež peršun

Priprema:

Iseći krompir na kolutove i staviti u hladnu vodu. Patlidžan iseći isto na kolutove, posoliti i odložiti na pola sata.

Na ulju propržiti iseckan crni luk, zatim dodati beli luk i naliti sokom od paradajza. Posoliti, dodati kašiku šećera i kašiku brašna. Kuvati dok se ne zgusne. U dosta ulja ispržiti krompir 8-10 minuta, u dve ture, ocediti, staviti u pleh i posoliti. Isto to uraditi i sa patlidžanom, pa staviti preko krompira i posoliti.

Iseckanu crvenu papriku dinstati na tom istom ulju 15 minuta. Poređati preko patlidžana i na kraju dodati paradajz sos. Sve peći u rerni na 200°C nekih 30 minuta.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: