Sportski dan u OŠ ″Bora Stanković″ u Karavukovu

Danas su, u toku prepodneva, učenici osnovne škole ″Bora Stanković″ u Karavukovu, imali priliku da prisustvuju i učestvuju u prezentaciji dva projekta, koja promovišu fizičku aktivnost i zdrav život.

U okviru projekta ″Zdravo rastimo″, Saveza za školski sport Srbije i kompanije “Nestle”, održan je tzv. javni čas. “Zdravo rastimo” je deo globalne “Nestle” inicijative (orig. naziv “Nestle Healthy Kids Global Programme”), koja za cilj ima podizanje svesti o pravilnoj ishrani, zdravlju i generalno o zdravom životu, kao i popularizaciju fizičke aktivnosti i sporta među osnovcima širom Srbije.

Projekat podrazumeva edukaciju učenika sedmih razreda, tačnije učenika koji su u fazi kada formiraju svoje stavove i ponašanja, te im se na ovaj način pomaže da na vreme usvoje zdrave navike. Nakon prezentacije projekta ″Zdravo rastimo″, održan je još jedan javni čas, ovaj put u sklopu projekta “Podrška sportskim i fizičkim aktivnostima devojčica – Active girls ”.

Desetak devojčica, učenica OŠ ″Bora Stanković″ iz Karavukova, učestvovalo je u prezentaciji gimnastike koju je pripremila nastavnica fizičkog vaspitanja i koordinator projekta ″Active girls”, Jelena Ignjatić. Tim povodom, prikazana je i oprema dobijena u sklopu projekta, koji sufinansira Evropska unija kroz Interreg IPA program prekogranične saradnje Mađarska – Srbija, u kojem, pored osnovne škole iz Karavukova, učestvuju i škole iz Čoke, Malog Iđoša, Vrbasa, Novog Kneževca i Apatina.