Srbija domaćin Evropskog prvenstva u praktičnom streljaštvu: 1.160 takmičara iz 53 države

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i drugih jedinica već godinama donose medalje sa raznih takmičenja.

Miličković je istakao da ta odluka potvrđuje poverenje koje Svetska federacija ima u naš Savez, govori o ugledu koji uživa naša zemlja, ali i uloženom trudu svih naših takmičara koji godinama unazad osvajaju brojna prvenstva širom sveta.

To je jedna vrsta priznanja njihovom entuzijazmu i velikom radu koji su uložili u razvoj i popularizaciju ovog sporta u našoj zemlji. Želim da pozdravim naše goste i poželim im prijatan boravak u Srbiji. Želim vam da postignete što bolji rezultat i ujedno iskoristite učešće na ovom provenstvu da se upoznate sa lepotoma Beograda i da se uverite u tradicionalnu gostoljubivost našeg naroda – rekao je Miličković, koji se zahvalio predsedniku Svetske konfederacije Vitaliju Krušinu na ukazanom poverenju Srbiji za organizaciju ovog takmičenja.

On je dodao da je ponosan što značajan broj pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, kao članovi sporstkih klubova, učestvuje u takmičenjima praktičnog streljaštva.

Foto: MUP

Foto: MUP

– Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i drugih jedinica već godinama donose medalje sa raznih takmičenja u ovoj disciplini i drže brojne svestke rekorde – naglasio je državni sekretar.

Preuzeto: Srbija Danas