SRBIJA JEDNA OD ZAPAŽENIJIH! Na sajmu na Tajlandu, naša vojna industrija demonstrirala naoružanje!

Odbrambenu industriju Srbije naredna četiri dana predstavlja kompanija Jugoimport SDPR.

Sajam naoružanja i vojne opreme “Defense and Security 2019” svečano je otvoren u Bangkoku, a dostignuća u oblasti odbrambene industrije predstavilo se preko 500 kompanija iz više od 50 zemalja sveta, uz 28 nacionalnih paviljona među kojima zapaženo mesto zauzima i Srbija.

Odbrambenu industriju Srbije naredna četiri dana predstavlja kompanija Jugoimport SDPR, piše B92.

U srpskom paviljonu, osim sredstava iz proizvodnje i razvoja kompanije Jugoimport SDPR, na izložbenom prostoru su predstavljeni i proizvodi valjevskog Krušika, čačanske “Slobode”, lučanskog “Milana Blagojevica”, užičkog Prvog Partizana, kruševačkog Trajala, kompanije EdePro, kao i Utve koja je deo sistema Jugoimport SDPR.

Složeni borbeni sistemi domaćeg Jugoimporta izloženi su u vidu većih maketa sa pratećim video prezentacijama, dok je bio prisutan i veci broj tzv. živih maketa, odnosno minobacačke, artiljerijske i municije za streljačko naoružanje.

– Veliki broj sastanaka i posete zvanicnih delegacija, obeležili su prvi dan ovogodišnjeg sajma. Nema dileme da je srpsko naoružanje izuzetno cenjeno u svetu, što potvrduje nastavak saradnje ne samo sa partnerima koji su naše sisteme kupovali u prošlosti već i osvajanje novih tržišta”, rekao je za portal B 92 vojni analiticar Vlade Radulović, koji u Tajlandu prati ovogodišnji “Defense and Security 2019”.

Preuzeto: Srbija Danas