Sredstvima projekta „Veliko srce“ uređeno dečje igralište u dvorištu vrtića „Maslačak“ u Somboru

Zahvaljujući projektu „Veliko srce“ koji realizuju  Fondacija Ana i Vlade Divac i Eurobanka, sredstvima prikupljenim istoimenom humanitarnom karticom, uređeno je igralište u dvorištu vrtića  „Maslačak“  Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ u Somboru.

Donatorskim  sredstvima u iznosu od  1,2 miliona dinara, postavljen je novi mobilijar, a stari je obnovljen, kako bi deca tokom igre bila bezbedna i bezbrižna.

Predstavnice donatora,  Aleksandra Kecojević ispred Fondacije Divac i Magdalena Tatić, ispred Eurobanke, istakle  su da se  zajednički  projekat  „Veliko srce“ sprovodi  osam godina.

„Tokom prethodnih godina  obnovljeno je,  uključujući i igralište u somborskom vrtiću, 46 igrališta, uređen je veliki broj  školskih  prostorija i zdravstvenih ustanova, a sve sa ciljem poboljšanja uslova za rad i razvoj najmlađih“, istakle su predstavnice donatora.

Nemanja Sarač, član Gradskog veća za kulturu i obrazovanje, zahvalio se na donaciji i istakao da lokalna samouprava u saradnji sa PU „Vera Gucunja“ kontinuirano  radi na poboljšanju usluga ove ustanove.

„Lokalna samouprava je u proteklom periodu proširila kapacitete  dogradnjom objekta u Sportskoj ulici, uredili smo dvorišta u vrtićima i  enterijere ustanova kako bi doprineli kvalitetnijim sadržajima u vrtićima. Sve to činimo rukovodeći se idejom da je ulaganje u obrazovanje ne samo  najhumanije  i najmudrije,  nego  je kao ulog  na najduže staze i najisplativije“, rekao je Sarač.

Direktorka PU „Vera Gucunja“ Aleksandra Perović zahvalili  se donatorima ističući da se značaj donacije može sagledati sa tri aspekta: edukativnog,  aspekta fizičkog razvoja i  sa aspekta  igre  i zabave  koji su u razvoju mališana najznačajniji.

Mališani su se  donatorima zahvalili kratkom i efektnom priredbom, kojom su  na  najbolji način predstavili vrtić i Sombor.

Izvor: sombor.rs