Srpkinje pregazile Italijanke u tri seta!

U četvrtfinalu Olimpijskih igara u Tokiju ženska odbojkaška reprezentacija Srbije održala je danas pravi čas odbojke reprezentaciji Italije. 

Srpske odbojkašice su ubedljivo savladale Italijanke rezultatom 3:0 (25:21, 25:14, 25:21) u setovima i plasirale su se među četiri najbolje ženske odbojkaške selekcije na Igrama, za svega 72 minute igre u Arijake areni. 

U meču za prolazak u finale izabranice Zvezdana Terzića igraće protiv reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država. Biće to repriza polufinala iz Rija 2016. godine, kada su takođe naše devojke imale za protivnice Amerikanke.

Prvi set protiv Italijanki bio je ujednačen do rezultata 20:20, a onda su odbojkašice Srbije „dodale gas“ i rešile prvu deonicu meča u svoju korist sa 25:21.

Nalet sa kraja prvog seta nastavio se tokom čitavog drugog seta. Reprezentativke Italije nikako nisu pronalazile rešenja za danas izuzetno raspoložene reprezentativke Srbije i to je rezultiralo totalnom katastrofom Italijanki u drugom setu. Srpkinje su osvojile drugi set rezultatom 25:14! 

Probudile su se na kratko reprezentativke Italije u trećem setu. Imale su u dva navrata prednost od četiri poena 9:5 i 13:9, ali nisu izdržale jak tempo izabranica Zvezdana Terzića. Sigurnom i „ubitačnom“ igrom srpske heroine privele su treći set kraju, a samim tim i meč, dobivši ovaj period sa 25:21 za konačnih 3:0.

Tijana Bošković je briljirala u današnjem meču. Ostvarila je neverovatnih 25 poena za našu selekciju. 

 

Foto: Odbojkaški savez Srbije 

Milan Grahovac