Srpska liga Vojvodina završava jesenji deo sezone

Srpskoligaški fudbalski karavan, nakon predstojećeg vikenda, dobiće tromesečni odmor, jer sledi pauza u prvenstvu, a preteranog razloga za slavlje skoro da i nema. 

Prigrevačko Bratstvo 1946 prezimeće u gornjem delu tabele bez obzira na subotnji ishod utakmice sa 1. Majem iz Rume, koji igraju u subotu na svom terenu, ali čini se da je ova ekipa mogla mnogo više i da je morala da se umeša u borbu za najviši plasman na tabeli. Delimično se može opravdati kasnije okupljanje igrača i nedovljna uigranost, ali se mora priznati da je bilo i povremenih padova u igri. Priliku da poprave utisak fudbaleri Bratstva 1946 imaju u duelu sa Rumljanima koji ne bi trebalo da budu rival za strah, ali u svakom slučaju zaslužuju dozu poštovanja.

Somborski Radnički 1912, u subotu gostuje u Bečeju, gde će pokušati da ispravi propust iz prošlog kola kada je poražen pred svojim pristalicama 3:4 od pančevačkog Dinama. Bez obzira što su Somborci novajlije u ligi, po kvalitetu sastava mogli su da imaju više bodova na svom kontu, jer su pred kraj polusezone počeli da gube ritam i bitne bodove. Bečej je tim iz sredine tabele, pa to otvara mogućnost fudbalerima Radničkog 1912 da odigraju jednu kvalitetnu utakmicu i kući se vrate uzdignute glave. 

Kulski Hajduk je na velikim mukama. Ekipi ne ide i serija neuspeha dovela je Kuljane u veoma tešku poziciju na tabeli. Pretposlednje mesto i 10 osvojenih bodova ne daju realnu sliku kvaliteta tima, ali očigledno da mnogo toga škripi i da će stručnom štabu i igračima pauza dobro doći. No, pre odlaska na odmor, pred fudbalerima Hajduka je u nedelju jedna od najbitnijih utakmica. Oni odlaze Dunavu u Stare Banovce, koji je poslednji i ima samo sedam bodova, pa bi sa pobedom Kuljani u neku ruku otpisali jednog konkurenta i sačuvali nadu da se sve ovo može ispraviti tokom prolećnog dela sezone.

Jovan Banjac