Šta je to Mica i kakve veze ima sa novim Windowsom 11?

Optimizacija procesora, memorije i prostora za skladištenje podataka kod novog Microsoftovog operativnog sistema omogućiće bolje performanse u odnosu na “desetku”.

Što je zvanično predstavljanje novog Windowsa 11 bliže, Microsoft nas upoznaje sa sve više detalja o poboljšanjima koja će taj operativni sistem doneti.

A to se odnosi na nove optimizacije procesora, memorije i prostora za skladištenje podataka, koje će omogućiti bolje performanse i brži rad u odnosu na Windows 10. Zato nas Microsoftovi stručnjaci, u svojoj najnovijoj video objavi, upoznaju sa poboljšanja koja stižu sa Windowsom 11.Jedno od njih je “Foreground prioritisation”, funkcija koja omogućava servisima koji nisu u upotrebi da se pauziraju, što će omogućiti smanjenje potrošnje memorije za do 32 odsto i korišćenje CPU-a za do 37 procenata. Ova funkcija će biti od velike koristi kod laptop računara, jer će omogućiti duži radni vek baterije, piše sajt KitGuru.

Osveženi korisnički interfejs je dobio novi dizajn pod nazivom Mica, koga je moguće videti dok radite sa fajlovima, zatim u podešavanjima i u gotovo svim inbox aplikacijama, prenosi Benchmark.

Mica će biti zadužen za bojenja pozadine aplikacija u zavisnosti od pozadine desktopa, a iz Microsofta ističu da je brži nego “Fluent Design” korisničkog interfejsa Windowsa 10.

U kombinaciji sa dodatnim poboljšanjima koja nisu vidljiva, navedene funkcije bi kao rezultat korisnicima trebalo da donesu bolje iskustvo odziva i brži rad u Windows 11 okruženju.

Preuzeto: telegraf.rs