“Šta znaš o saobraćaju?”

Auto-moto savez Srbije (AMSS) organizovao je takmičenje u poznavanju saobraćajnih propisa za učenike osnovnih škola grada Sombora. Takmičenje je održano u nedelju 07. aprila na parkingu ispred bazena na poligonu spretnosti i poligonu praktičnog ponašanja u saobraćaju, a pismeno testiranje je održano u Srednjoj ekonomskoj školi.

Takmičenje je svečano otvorio zamenik gradonačelnice Antonio Ratković, koji je i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja grada Sombora.

„Savet za bezbednost saobraćaja grada Sombora je i ove godine podržao manifestaciju jer smatramo da će danas kroz poligon i testiranje koje će obaviti učenici steći znanje koje će kasnije primeniti u realnom saobraćaju, a prioritet Saveta jeste bezbednost najmlađih učesnika“ rekao je ovom prilikom Ratković.

Stručnu pomoć i kadrove za organizaciju 50. takmičenja pod nazivom „Šta znaš o saobraćaju“ pružili su AMK „Magnet“ Sombor ispred organizacije AMSS, Društvo nastavnika tehničkog obrazovanja, MUP RS PU Sombor, učenici Srednje tehničke škole saobraćajnog smera, organizacija Crvenog Krsta i Školsaka uprava u Somboru.

Predsednik AMK „Magnet“ Sombor Panto Petrović se zahvalio svim učesnicima, a naročito Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Vuk Karadžić“ koja je ove godine imala dva predstavnika na takmičenju.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću