STATISTIKA POKAZALA: Nedeljno samo pet sati razgovaramo sa decom, DA LI JE DOVOLJNO?!

Da li dovoljno vremena posvećujete deci? Odgovor na ovo pitanje dalo je britansko istraživanje koje je pokazalo da roditelji u proseku provedu samo pet sati nedeljno u razgovoru sa decom.

U studiji je učestvovalo 1.000 očeva i majki. Više od polovine, čija su deca mlađa od 18 godina, reklo je da ne oseća bliskost sa njima, a 43 odsto za to krivi naslednike, jer previše vremena provode ispred TV i u telefonskim razgovorima.

Oni već oko 13. godine počinju da izbegavaju roditelje, a čak 73 odsto ispitanika je priznalo da im se odnos sa decom mnogo promenio kada su postali tinejdžeri.

Porodica

Foto: Profimedia/ilustracija

Čak 80 procenata anketiranih je priznalo da je počelo da prati omiljene aktivnosti i hobije svoje dece kako bi ponovo uspostavili bliskost sa njima.

Istraživanje je pokazalo da roditelji mesečno uspevaju da odvoje samo pet dana za porodicu, 44 odsto ispitanika je reklo da je okupljanje familije za stolom odličan način da se na nekoliko sati izbegne moderna tehnologija, dok se 50 procenata roditelja trudi da podstakne naslednike da budu otvoreniji i iskreniji prema njima.

Preuzeto: srbijadanas.com