Stojanović – Đoković uprkos fantastičnom nastupu ostali bez finala!

Nina Stojanović i Novak Đoković nisu uspeli da naprave podvig u polufinalu olimpijskog teniskog turnira u Tokiju i da se domognu meča za zlatnu medalju.

Oni su danas poraženi od ruske kombinacije Vesnina – Karacev sa 0:2 (6:7, 5:7) i sutra im predstoji borba za bronzano odličje.

U meču za bronzanu medalju igraće protiv australijskog miksa Ešli Barti – Džon Pirs. 

Nema se šta zameriti našem miksu. Poslednje atome snage pružili su u partiji protiv iskusnog ruskog para, ali nažalost nisu uspeli. 

Nametnuli su Rusi snažan tempo od samog početka, napravili su prvi brejk, ali onda su naši zaigrali. Uzvratili smo istom merom, vratili brejk i stigli smo da izjednačenja 2:2. Pri našem vođstvu od 5:4 imali smo brejk-set loptu, ali čelendž je spasio ruski miks od gubitka prvog seta. Ubrzo posle toga došlo se do taj-brejka. U taj-brejku Vesnina i Karacev su rano došli do prednosti, koja im je donela osvajanje prvog seta. 

Sam početak drugog seta bio je briljantan za naš tandem. Zaigrali su agresivnije i to im je donelo odmah na startu prednost. Izdržala je srpska kombinacija ruske nalete sve do rezultata 4:3 za naše, kada smo na servis Stojanovićeve izgubili gem. Vesnina i Karacev kao da su dobili krila nakon osvajanja gema na servis srpske teniserke, pa su strpljivo čekali da Nina opet servira i da napadnu svim silama njen servis. Takva taktika Rusa se isplatila, pošto su došli do novog brejka, a samim tim i pobede u ovom meču. 

 

Foto: Tanjug/AP Photo

Milan Grahovac