Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Stotine porodica raseljeno u nemirima u Libanu: Islamističke frakcije saopštile da će se pridržavati primirja

Liban

Islamističke frakcije u najvećem palestinskom izbegličkom kampu Ein el-Hilve u Libanu saopštile su juče da će se pridržavati primirja nakon trodnevnih sukoba u kojima je poginulo najmanje pet osoba, a stotine porodica je raseljeno.
Borbe između pokreta Fatah palestinskog predsednika Mahmuda Abasa i islamističkih grupa potresle su od petka izbeglički kamp u južnom delu Libana, preneo je AP.

Fatah i ​​druge frakcije u kampu nameravale su da se obračunaju sa osumnjičenima optuženim za ubistvo jednog od njihovih vojnih generala krajem jula.

Pored petoro poginulih, ranjene su još 52 osobe, rekao je za američku agenciju doktor Riad Abu Al-Ajnen, koji vodi bolnicu Al-Hamšari u Sidonu koja je primila povređene.

Ein el-Hilveh, u kome živi oko 55.000 ljudi, poznat je po bezakonju, a nasilje nije neuobičajeno u kampu.
Osnovan je 1948. za smeštaj Palestinaca koji su bili raseljeni kada je Izrael uspostavljen kao nezavisna država.

Libanski zvaničnici, bezbednosne agencije i Ujedinjene nacije pozvale su zaraćene frakcije da se dogovore o prekidu vatre.

Privremeni šef libanske agencije za opštu bezbednost Elias al Bajsari rekao je da će prisustvovati sutra sastanku palestinskih frakcija i pozvati ih da postignu dogovor.

Sukobljene frakcije u kampu navele su u saopštenju, koje je objavila libanska državna agencija, da planiraju da se pridržavaju prekida vatre.

Tagovi:
Pročitajte još: