Stravične scene sa stadiona u Kopenhagenu

Utakmicom između reprezentacija Danske i Finske u Kopenhagenu započela su nadmetanja u okviru grupe B na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Igrao se 42. minut, rezultat u tom trenutku bio je 0:0, kada se danski reprezentativac Eriksen iznenada sručio na teren. Svi saigrači i lekari ekspresnom reakcijom su pritrčali Eriksenu i usledila je borba za Eriskenov život. 

 

 

Zahvaljujući pravovremenoj reakciji lekara život danskog reprezentativca je spasen. Usledio je višesatni prekid meča, koji je nastavljen tek u 20.30 časova na molbu samog Eriksena. Eriksen je putem video poziva zamolio saigrače da igraju, jer se on oseća bolje. Odmah potom se i krovna evropska fudbalska organizacija UEFA oglasila da će se meč nastaviti zbog insistiranja fudbalera obe reprezentacije. 

 

 

Reprezentativci Finske su se bolje snašli u nastavku meča i u 59. minuti došli su do vođstva kada je Uronen u jednoj polukontri uputio centaršut sa leve strane, a Pohjanpalo se najbolje snašao u šesnaestercu Danaca i matirao Šmajhela. 

 

 

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, iako su Danci u 74. minuti imali šansu da preko penala dođu do izjednačenja, ali je Hojbjerg promašio penal. 

 

Foto credits: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, Pool/Wolfgang Rattay

Milan Grahovac