STŠ “M.Pupin”: Prva generacija elektrotehničara obnovljivih izvora energije danas polagala stručni ispit

Prva generacija učenika koji su se u Srednjoj tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ u Kuli obrazovali za elektrotehničara obnovljivih izvora energije danas je polagala završni ili stručni ispit. Direktorica škole Vera Slijepčević je istakla da zahvaljujući lokalnoj samoupravi učenici završni ispit polažu na najsavremenijoj opremi.

-Stručna matura se razlikuje od mature koju su učenici do sada polagali. Da bi polagali stručnu maturu bila je potrebna oprema. Lokalna samouprava nam je izašla u susret i kupila školi opremu vrednu oko 500 hiljada dinara. Osim lokalne samouprave pomogla nam je i firma „Mikron“ iz Srbobrana, koja je donirala deo opreme i zahvaljujući tome učenici na kvalitetan način mogu da završe ovu školsku godinu i polože stručnu maturu, rekla je direktorica Škole Vera Slijepčević.

Osim dobrog nastavnog kadra, koji je osmislio ceo program i inicirao uvođenje novog smera bila je neophodna i oprema za kvalitetno odvijanje nastave na novom smeru kaže Damjan Miljanić, predsednik opštine Kula. „Lokalna samouprava je izašla u susret školi i kupila najsavremeniju opremu za smer obnovljivih izvora energije na kojoj danas učenici polažu stručni ispit. Uz planove koje imamo kada je ova Škola u pitanju i koji treba da budu realizovani uskoro učenici će imati, mogu slobodno reći najbolje uslove za školovanje u Srbiji kada je ova struka u pitanju“, kaže predsednik Miljanić.

I u narednoj školskoj 2021./2022. godini STŠ „Mihajlo Pupin“ će upisati jedno odeljenje sa 30 učenika koji će se obrazovati na smeru elektrotehničar obnovljivih izvora energije.