Subvencije za nabavku poljomehanizacije – Konkurs do 30. avgusta 2019.

Poljoprivrednici, preduzetnici, privredna društva, zadruge i škole, upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava mogu do 30. avgusta da konkurišu za podsticaje radi nabavke novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura.
Novčani podsticaj može se dobiti i do 50 odsto vrednosti investicije umanjene za iznos PDV-a, odnosno do 65 odsto ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi. Za ostvarivanje prava na bespovratni novac Javnim pozivom opredeljeno je 1,3 milijardi dinara,a najviše se može dobiti 1,5 miliona dinara.
Ovo pravo mogu da ostvare oni koji su, između ostalog, u potpunosti realizovali investiciju od januara ove godine, a najkasnije do dana podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na bespovratna sredstva.
Podsticaji se mogu ostvariti radi kupovine mašina i opreme za primarnu proizvodnju biljnih kultura u zaštićenom prostoru, primarnu proizvodnju voća i grožđa, proizvodnju povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, ubiranje voća, grožđa, povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, primarnu proizvodnju žitarica, industrijskog i krmnog bilja, obradu zemljišta, zaštitu biljaka od bolesti, korova i štetočina, prihranjivanje-đubrenje, berbu i transport primarnih poljoprivrednih proizvoda i navodnjavanje biljnih kultura.
Foto: Fotokostic/shutterstock.com
Izvor: eKapija