Sutra počinje 86. Poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Tradicionalni Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, počinje sutra, u subotu, 11. maja i po prvi put u istoriji ima i Zemlju partnera i Zemlju prijatelja, a to su Italija i Tunis. Nastupiće 1.518 firmi, institucija i organizacija koje dolaze iz 32 zemlje, a donose proizvode i usluge iz 61 države, najavljeno je na konferenciji za novinare na Novosadskom sajmu.

Uz Poslovno udruženje uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije, druge zastupnike i dristributere koji posluju u našoj zemlji, poljoprivrednu mehanizaciju, mašine i opremu će predstaviti i firme iz još 9 zemalja. Prvi put će na Poljoprivrednom sajmu nastupiti Udruženje proizvođača i dilera poljoprivrednih mašina iz Rusije. Biće predstavljeni i brojni noviteti. Akcenat je na preciznoj i digitalnoj poljoprivredi. Poljoprivrednici iz zemlje i iz regiona mogu da računaju na niže cene mehanizacije, a najavljeni su popusti do 10%.

U Poklon-igri za posetioce biće dva traktora i sejalica. Agropanonka poklanja „belarusa“, KITE d.o.o. će nekog od posetilaca obradovati „john deere-om“, a pneumatsku sejalicu pripremio je VGP Ozdoken.

Zlatni sponzor Poljoprivrednog sajma je Aldahra koja će u Hali „Master“ predstaviti svoj proizvodni program iz 15 zemalja.

Ove godine, prvi put će biti organizovan i Dan voćara, u sredu, 15.maja. Naime od 10 do 13 časova u Velikoj sali Kongresnog centra, biće održana predavanja, radionice i konferencije na kojima će uz predavače i stručnjake iz naše zemlje, biti i eksperti iz Italije i Tunisa.

Istog dana je i Porodični dan posete,  dok je Dan stočara je u četvrtak, 16. maja na Manježu, a Bečejka i Likra su sponzori.

Sajam će trajati do petka 17. maja, a radno vreme je od 9 do 19 časova.