Sutra poslednje kolo šahovskih prvenstava

Sutra su na programu mečevi sedmog, poslednjeg kola, ovogodišnjih skraćenih šahovskih liga. Od prošlog kola se zna da će Polet iz Rastine, kao prvak Vojvođanske lige, od naredne sezone ponovo biti član Druge lige. Šahisti Poleta su, do pred sami kraj prvenstva, imali doslednog rivala, ekipu Hajduka iz Kule, koji je porazom u prošlom kolu izgubio sve šanse da se bori za titulu prvaka.

Da bi sigurno opstali u ligi i da ne zavise od drugih rezultata, šahisti apatinskog Vulkan Protektora moraju u svojim prostorijama da odigraju barem nerešeno sa Omladincem iz Kucure, koji je poslednji na tabeli i samo pobedom može da računa na beg sa dna. Apatinci su u prošlom kolu osvojili bod protiv Poleta i sada imaju solidnu prednost nad sutrašnjim protivnikom, ali bi se porazom situacija mogla iskomplikovati.

U Bačkoj ligi je situacija oko prvaka neizvesna, budući da u poslednje kolo, somborska ekipa Ravangradske ajkule i Panonija ulaze sa istim brojem bodova. Somborci imaju teži zadatak jer gostuju ekipi Vrbasa koja ima nekoliko odličnih pojedinaca i može se očekivati velika borba do poslednjeg poteza. Na papiru, lakši zadatak ima ekipa Panonije. Ona gostuje u Odžacima domaćoj Mladosti, inače pretposlednjoj ekipi na tabeli. Prigrevčani, kao trećeplasirani na tabeli, teoretski mogu biti prvaci,  ali pod uslovom da Ravangradske ajkule i Panonija ne pobede. Bezdan dočekuje Radnički iz Tornjoša.

Svi mečevi počinju u 10 časova.