Svečani prijem za sonćanske mažoretkinje

U zgradi SO Apatin organizovan svečani prijem za sonćanske mažoretkinje

Nakon istorijskog uspeha koje su ostvarile na Evropskom prvenstvu u Sokobanji, članice KUD “Mažoret” iz Sonte imale su organizovan svečani prijem u zgradi Skupštine opštine Apatin, a gde su im domaćini bili predsednik i zamenik opštine Apatin, Milan Škrbić i Dubravka Korać.

– Ono što me posebno raduje, to je saznanje da su naši prijatelji iz Sokobanje, odakle ste se vratile sa medaljama, inspirisani upravo vama, rešili da u svom mestu oforme mažoret klub. U ime lokalne samouprave čestitam vam na uspehu, a mi, iako u budžetu nemamo mnogo novca, gledamo da za sport izdvojimo što je više moguće. Osim sredstava koje smo izdvojili za mažoretkinje po konkursu, potrudili smo se i da organizujemo autobus za Evropsko takmičenje, a gde ste bili u mogućnosti da idete sa svojim roditeljima, za šta smo izdvojili oko 250.000 dinara. Kako ste nas ponovo obradovali medaljama, osim prikladnih buketa cveća, lokalna samouprava je rešila da iz budžeta odvoji dodatnih 100.000 dinara za klub, kao skromnu nagradu za vaš uspeh, rekao je u svom obraćanju predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić.

Dubravka Korać, zamenica predsednika opštine Apatin, takođe je čestitala mažoretkinjama na istorijskom uspehu i priznala im kako se bojala, nakon oproštaja sa prethodnom generacijom, da klub neće istrajati.

– Tim pre što sam bila zabrinuta za vaš opstanak, ovaj novi uspeh posebno me je obradovao. Vaš izuzetan uspeh na Evropskom prvenstvu potvrda je da sonćanske mažoretkinje koje su do sad donosile samo vrhunske rezultate imaju naslednice koje su vredne pažnje. Malo je sela u Vojvodini za koje se nadaleko čulo, a za Sontu svakako svi znaju, i to zbog vas, rekla je Koraćeva i izrazila žaljenje zbog lošeg zdravstvenog stanja dugogodišnjeg predsednika KUD-a “Mažoret”, Adama Vidakovića, i poželela mu brz oporavak.

– Želim vam da nastavite ovako i da sekcija u Apatinu takođe zaživi. Iako su mažoretkinje brend Sonte i svi ih vežemo upravo za to selo, naša su saznanja da je velik broj devojčica u Apatinu koje žele da se uključe i to je zaista nešto na šta smo svi ponosni, zaključila je Dubravka Korać.

Izvor: Radio Dunav