Sastojci:
- 800 g svinjskog filea
- 3 supene kašike suncokretovog ulja
- 200 g šampinjona
- 200 g šitake pečuraka
- 200 g pečurke bukovač
- 2 glavice crnog luka
- 60 g maslaca
- so
- biber
- voda
- timijan
- 500 ml neutralne pavlake
Priprema:
Sveži svinjski file očistite od opni i isecite na medaljone. Zatim operite i iseckajte na slajseve šampinjone, šitake i bukovaču. Ne zaboravite da odstranite petiljku od šitake pečuraka i bukovače. Crni luk isecite na rebarca. Zagrejte šerpu, sipajte malo suncokretovog ulja i dok se ulje greje, posolite svinjski file, a zatim ga dodajte u šerpu i okrećite dok se opeca. Za to vreme isecite i beli luk.
Kada meso bude gotovo, prebacite ga na tanjir, a u šerpicu dodajte maslac, a zatim i crni luk i prstohvat soli. Luk karamelizujte do željene boje (oko 15 min) i dodajte beli luk i s vremena na vreme. Po potrebi dolivajte po malo vode kako se luk ne bi zalepio za šerpu. U šerpu dodajte pečurke i još malo posolite, dinstajući ih oko pola sata. Ubacite par listića timjana i dodajte neutralnu pavlaku. Dodajte još malo soli i ubacite meso da se krčka oko pet minuta.
Prijatno!