Svinjski file u raguu od pečuraka

Svinjski file u raguu od pecuraka

Sastojci: 

  • 800 g svinjskog filea
  • 3 supene kašike suncokretovog ulja
  • 200 g šampinjona
  • 200 g šitake pečuraka
  • 200 g pečurke bukovač
  • 2 glavice crnog luka
  • 60 g maslaca
  • so
  • biber
  • voda
  • timijan
  • 500 ml neutralne pavlake

Priprema:

Sveži svinjski file očistite od opni i isecite na medaljone. Zatim operite i iseckajte na slajseve šampinjone, šitake i bukovaču. Ne zaboravite da odstranite petiljku od šitake pečuraka i bukovače. Crni luk isecite na rebarca. Zagrejte šerpu, sipajte malo suncokretovog ulja i dok se ulje greje, posolite svinjski file, a zatim ga dodajte u šerpu i okrećite dok se opeca. Za to vreme isecite i beli luk. 

Kada meso bude gotovo, prebacite ga na tanjir, a u šerpicu dodajte maslac, a zatim i crni luk i prstohvat soli. Luk karamelizujte do željene boje (oko 15 min) i dodajte beli luk i s vremena na vreme. Po potrebi dolivajte po malo vode kako se luk ne bi zalepio za šerpu. U šerpu dodajte pečurke i još malo posolite, dinstajući ih oko pola sata. Ubacite par listića timjana i dodajte neutralnu pavlaku. Dodajte još malo soli i ubacite meso da se krčka oko pet minuta.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: