Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Tamara Vučić: Žene su stubovi društva, naša snaga je u suptilnosti i strpljenju

Tamara Vucic

Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić učestvovala je na događaju koji je u Kairu okupio istaknute žene različitih profesija, koje su podelile svoja razmišljanja i iskustva na temu osnaživanja žena i tom prilikom poručila da su žene stubovi društva i da je njihova snaga, između ostalog i u suptilnosti i strpljenju.

„Žene su stubovi društva, žene su nosioci životne sile po prirodi, kao majke i obnoviteljke ljudskog roda. Verujem da je naša snaga u našoj suptilnosti, u harmoniji, mudrosti, strpljenju. Mao Ce Tung je rekao da žene drže pola neba, ako tome dodamo činjenicu da žene čine pola svetske populacije, bar toliko prava imamo da učestvujemo u procesu donošenja odluka, da damo svoj doprinos izgradnji mira i stabilnosti i kreiranju boljeg sveta“, poručila je Vučićeva.

Ona je upoznala prisutne sa izvanrednim ženama iz srpske istorije, od Milice Hrebeljanović, Milunke Savić do Drage Ljočić.

Događaj je organizovan u okviru Hope Giver Campaign, a moderator masterklasa je bila član UNESKO grupe „Umetnici za mir“ Žile-Klara Kesu, a pored supruge predsednika Srbije, govorili su i australijski filmski producent i sestra Ilona Maska, Toska Mask, bivši šef departmana UNESKO za promociju kulturne baštine Sonja Ramzi, menadžer u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji Izabel Vahsmut, direktor „Sharjah City for Humanitarian services“ Mona Abdul Karim Al Jafei, predsednica Udruženja egipatskih žena i direktor Arapske akademije liderstva Manal El Absi i kraljica Bakva-Luntu plemena Diambi Kabutusuila.

Tagovi:
Pročitajte još: