Tart bez pečenja

Tart bez pečenja

Sastojci:

Za fil

  • 200 ml sojinog mleka
  • 120 g kikiriki putera
  • 50 g kakao praha
  • 120 g vanilin šećera
  • 3 jabuke
  • 130 g meda

Za koru:

  • 200 g oraha
  • 230 g suvih šljiva
  • sok od pomorandže

Za dekoraciju:

  • 50 g čokolade
  • 50 g borovnica

Priprema:

Spojite sojino mleko, kikiriki puter, kakao, vanilin šećer, med, jabuke i izblendajte tako da bude kremasto.

Orahe blago sameljite i dodajte suve šljive, med i sveže ceđeni sok od polovine pomorandže i blago izblendajte sve zajedno kako bi se masa sjedinila. Masu prebacite u kalup i preko nje nalijte kremastu smesu iz blendera. 

Dekorišite borovnicama i čokoladom i sačekajte da se malo stegne u frižideru – najmanje sat vremena.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: