Sastojci:
Za fil
- 200 ml sojinog mleka
- 120 g kikiriki putera
- 50 g kakao praha
- 120 g vanilin šećera
- 3 jabuke
- 130 g meda
Za koru:
- 200 g oraha
- 230 g suvih šljiva
- sok od pomorandže
Za dekoraciju:
- 50 g čokolade
- 50 g borovnica
Priprema:
Spojite sojino mleko, kikiriki puter, kakao, vanilin šećer, med, jabuke i izblendajte tako da bude kremasto.
Orahe blago sameljite i dodajte suve šljive, med i sveže ceđeni sok od polovine pomorandže i blago izblendajte sve zajedno kako bi se masa sjedinila. Masu prebacite u kalup i preko nje nalijte kremastu smesu iz blendera.
Dekorišite borovnicama i čokoladom i sačekajte da se malo stegne u frižideru – najmanje sat vremena.
Prijatno!