Tart sa pečurkama

Tart sa pecurkama

Sastojci:

Za koru:

  • 250 g brašna
  • 1 jaje
  • 120 g putera 
  • 3 kašike vode
  • prstohvat soli

Za fil:

  • 3 luka
  • 250 g mlevenog mesa
  • 300 g pečuraka
  • biber, so, suvi začin
  • 70 ml mleka
  • 70 ml kisele pavlake
  • 3 jaja
  • peršunov list
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 1 paradajz (bez sredine)

Priprema:

U brašno dodajte puter, jaje, vodu i so, pa zamesite glatko testo. Ostavite ga u frižideru da odmori dok pripremate fil. U tiganju propržite sitno seckani mladi luk, dodajte mleveno meso, a zatim i iseckane pečurke. Pržite dok ne ispari tečnost i dodajte začine po ukusu.

Razvucite testo prema veličini pleha, izbodite ga viljuškom i pecite 15 minuta na 200°C. U međuvremenu pomešajte mleko, pavlaku i umućena jaja, pa dodajte u smesu s mesom i pečurkama. Na polupečenu koru rasporedite fil, pospite rendanim kačkavaljem i poređajte kriške paradajza.

Po želji dodajte još malo začina, a zatim pecite tart na 180°C oko 30 minuta, dok ne dobije zlatnu boju i miris koji mami na degustaciju. Poslužite ga topao – i uživajte u jednostavnom, a punom ukusu.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: