Tekstilac sa pobedom može overiti titulu prvaka

Predstojećeg vikenda na programu su utakmice 29. kola Vojvođanske lige Sever, a derbi se igra u Odžacima, gde će se sutra od 17 časova sastati domaći Tekstilac i apatinska Mladost. Ovo je utakmica koja ima značaj za domaći Tekstilac, koji bi sa pobedom sigurno obezbedio titulu prvaka, mada je malo verovatno da to neće učiniti ukoliko se derbi okonča bilo kojim rezultato, ali sa nova tri boda Odžačani bi bili nedostižni. Verovatno da je to dovoljan motiv za izabranike trenera Slobodana Bačića koji odlično poznaje svakog pojedinca Mladosti, većini je svojevremeno bio trener, a ujedno mu je apatinski klubu posebno drag, jer je u njemu ponikao i ostvarivao najveće uspehe u istoriji kluba.

Međutim, sada je u drugoj ulozi i emocije se moraju gurnuti u drugi plan, pa Bačo ne razmišlja u drugom smeru sem da njegova ekipa ostvari pobedu i ispuni cilj zbog kojeg su ga Odžačani angažovali.

Sa druge strane mladi trener Mladost Aleksandar Kesić važi za stratega čija ekipa retko gubi, pa su Apatinci uz sutrašnjeg rivala, ekipa sa najmanje poraza u ligi, samo dva, ali su zato nanizali rekordnih 11 remija, koji su doprineli da se ekipa nalazi na četvrtom mestu na tabeli. Inače, utakmice ova dva kluba oduvek su privlačila posebnu pažnju, jer su to bili derbiji u kojima se igrači nisu štedeli i teško je bilo predvideti krajnji ishod susreta. Ovoga puta prednost ja na strani Tekstilca koji pored činjenice da ima sjajan tim igra na svom terenu što je dodatna prednost.