Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Terapeut upozorava da ovo nikako ne smete da uradite tokom svađe sa partnerom, ma koliko žustra bila

Svađa

Svađe u vezama su potpuno normalna stvar, a one se dešavaju i najstabilnijim parovima. Štaviše, stručnjaci kažu da je zdravo povremeno se posvađati i da mnogo gore prođu oni parovi koji nikada nisu podigli ton jedno na drugo.

Međutim, terapeut objašnjava koju veliku uobičajenu grešku prave mnogi parovi, a ona jako šteti vezi.

Naime, bračni i porodiči terapeut, koji ima iskustvo duže od dve decenije, tvrdi da većina parova koji joj se obrate za pomoć ima isti zajednički problem.

Ona kaže da mnogi njihovi problemi proizilaze iz onoga što izgovaraju tokom svađa, kada im je glavni interes da se brane, a ne da shvate stav partnera.

– Ne izgovarajte ružne reči u svađi. Napravite pauzu, čak iako je to samo nekoliko sekundi, i donesite odluku da li to treba da kažete ili ne i kako ćete to reći – savetuje Šined Smit, iz Alamede u Kaliforniji, za “Todai”

Ona apeluje na parove da preispitaju svoje reči ako samo govore da bi povredili svog partnera. Rekla je da je važno zapamtiti da će uvek biti nesuglasica u odnosima, ali da to ne znači da ih ne možete rešiti bez podizanja glasa i razmišljanja o svojim rečima.

Tagovi:
Pročitajte još: