Tijana Kabić bronzana na državnom prvenstvu u maratonu

U nedelju, 17. novembra, održan je prvi Serbia marathon u organizaciji Atletskog saveza Srbije. Pored maratonske trke na 42 kilometra, održana je i polumaratonska trka na 21 kilometar kao i trka na 5 kilometara. U tri trke učešće je uzelo dve hiljade takmičara koji su trčali po veoma nepovoljnom vremenu uz veoma jaku košavu koja je onemogućila postizanje najboljih vremena. Maratonska trka je ujedno bila i državno odnosno balkansko prvenstvo u najtežoj atletskoj disciplini.
Članica atletsko rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ Sombor Tijana Kabić istrčala je treće mesto na prvenstvu Republike Srbije u maratonu u vremenu 3 sata i 16 minuta i tako krunisala ovu uspešnu sezonu u kojoj je osvojila bronzane medalje u maratonu, odnosno polumaratonu koju je istrčala u Somboru. Učesnik državnog prvenstva u maratonu bio je i Damir Marković koji se plasirao na 11 mesto u ovoj konkurenciji. Maratonsku distancu su istrčali i Zoran Nikolić, Vladimir Bulajić, Nenad Glušac i Miroslav Liščević koji je imao svoj debi na trasi od 42 kilometra.
Najbrži somaratonac na upola kraćoj – polumaratonskoj distanci od 21 kilometra bio je Josip Major sa odličnim vremenom od 1 sata i 20 minuta što je bilo dovoljno za 14 mesto u konkurenciji od hiljadu trkača. Polumaraton su istrčali i Miloš Kesić, Dejan Nikolić, Milan Kovačić, Vladimir Kesegić, Zoran Boca, Đorđe Ćurić, Atila Sič, Aleksandar Marković, Marina Brbaklić Tepavac, Nataša Raić Sič, Biljana Vezmar i Maja Bodrožić.