Torta “Evropa”

Vreme pripreme: 2 sata

Potrebno je:

18 jaja

500 grama šećera

125 grama šećera u prahu

3 kašike brašna

400 grama mlevenih oraha

200 grama čokolade

2 margarina za kolače

500 grama šlaga

Priprema:

Kora:

 Za  jednu  koru je potrebno, 6 belanaca, 6 kašika šećera, kašika brašna i 100 grama mlevenih oraha. Staviti da se peče na 200 stepeni.

Potrebno je ispeći tri kore.

Prvi fil:

250 grama šećera upržiti i u to dodati pola margarina

Drugi fil:

Otopiti 200 grama čokolade sa pola margarina

Treći fil:

Na pari kuvati 18 žumanaca sa 18 kašika šećera. Kada se fil ohladi dodati jedan margarin, 125 grama šećera u prahu i 100 grama mlevenih oraha. Umutiti da se sjedini.

Kore preliti prvo uprženim šećerom, vrućim, a zatim čokoladom. Nakon toga filovati (treći fil) kore.

Umutiti šlag i ukrasiti.

Prijatno!