Torta sa malinama i bademima

Torta sa malinama i bademom

Sastojci:

  • 125g brašna
  • 100g putera
  • 100g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 4 žumanca
  • 1/2 praška za pecivo
  • 2 kašike mleka
  • 4 belanca
  • 200g šećera
  • 80g listića badema
  • 300g malina
  • 1 kašika šećera
  • 100ml vode
  • 1 puding od vanile
  • 250ml slatke pavlake

Priprema:

U većoj posudi, pomešajte brašno, puter, šećer, vanilin šećer, žumanca, prašak za pecivo i mleko. Mesite sve sastojke dok ne dobijete glatko testo. Podelite testo na dva dela i utisnite jedan deo testa na dno dva pleha za pečenje.

U posebnoj posudi, umutite belanca u čvrst sneg, postepeno dodajući šećer. Prelijte belanca preko testa na plehu, a zatim pospite listićima badema po vrhu.

Pecite kore na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta, ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Jednu koru stavite na poslužavnik, a drugu koru isecite na komade dok je još topla.

U šerpicu stavite maline, šećer i polovinu vode, i zagrejte smesu do ključanja. U drugoj posudi razmutite puding od vanile sa preostalom vodom, a zatim ga dodajte u šerpicu sa malinama. Kuvajte smesu dok se ne zgusne. Prekrijte fil od malina providnom folijom i ostavite da se ohladi.

Preko prve kore premažite fil od malina, zatim premažite umućenu slatku pavlaku, a potom pažljivo ređajte komade druge kore.

Tortu ohladite pre služenja kako bi se ukusi sjedinili.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: