Sastojci:
- 125g brašna
- 100g putera
- 100g šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 žumanca
- 1/2 praška za pecivo
- 2 kašike mleka
- 4 belanca
- 200g šećera
- 80g listića badema
- 300g malina
- 1 kašika šećera
- 100ml vode
- 1 puding od vanile
- 250ml slatke pavlake
Priprema:
U većoj posudi, pomešajte brašno, puter, šećer, vanilin šećer, žumanca, prašak za pecivo i mleko. Mesite sve sastojke dok ne dobijete glatko testo. Podelite testo na dva dela i utisnite jedan deo testa na dno dva pleha za pečenje.
U posebnoj posudi, umutite belanca u čvrst sneg, postepeno dodajući šećer. Prelijte belanca preko testa na plehu, a zatim pospite listićima badema po vrhu.
Pecite kore na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta, ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Jednu koru stavite na poslužavnik, a drugu koru isecite na komade dok je još topla.
U šerpicu stavite maline, šećer i polovinu vode, i zagrejte smesu do ključanja. U drugoj posudi razmutite puding od vanile sa preostalom vodom, a zatim ga dodajte u šerpicu sa malinama. Kuvajte smesu dok se ne zgusne. Prekrijte fil od malina providnom folijom i ostavite da se ohladi.
Preko prve kore premažite fil od malina, zatim premažite umućenu slatku pavlaku, a potom pažljivo ređajte komade druge kore.
Tortu ohladite pre služenja kako bi se ukusi sjedinili.
Prijatno!