Tradicionalna manifestacija “Dani bundeve” održana šesti put

Za bundevu kažu da je i lek i hrana, ali i neiscrpan izvor inspiracije u kuhinji. Tradicionalna manifestacija “Dani bundeve” održana je šesti put, u okviru Jesenjeg festivala u centru Kule. Izlagalo je preko 50 malih proizvođača, a brojni posetioci imali su priliku da probaju i kupe slatke i slane specijalitete od bundeve-mirisne kraljice jeseni.
Park u centru Kule, pored tezgi sa raznovrsnim proizvodima od bundeve, bio je ispunjen i štandovima proizvođača organske i domaće hrane i preparata, a posetioci su mogli i da uživaju u izložbi i kupovini rukotvorina i domaćih proizvoda, jesenjih plodova i zimnice.
Vladimir Stanković, direktor Turističke organizacije opštine Kula je rekao da se organizatori trude da svake godine daju sve više na značaju ovoj manifestaciji.
-Manifestacija nosi naziv “Dani bundeve”, ali se zajedno sa Udruženjem “Eko Kula” trudimo da to bude manifestacija zdrave hrane odnosno alternativa urbanom načinu života i brze ishrane i da ponudimo našim sugrađanima mnogo toga što je zdravo i u čemu mogu da uživaju, rekao je Stanković. On se zahvalio opštini Kula, koja je pokrovitelj manifestacije i obećao da će, sledeće godine, ukoliko uslovi to dozvole, ona biti još veća i lepša.
Ljiljana Bobić, članica Udruženja “Eko Kula” istakla je da su veoma zadovoljni veličinom ove manifestacije. Ona je rekla da to ne bi bilo moguće bez podrške Turističke organizacije opštine Kula, koji su ih ubedili da kuvanje u dvorištu zamene organizovanjem manifestacije koja već postaje tradicija i okuplja izlagače ne samo iz opštine Kula, već iz cele Vojvodine, pa čak i iz Leskovca.
Manifestaciju su, uz preventivne epidemiološke mere organizovali Udruženje ljubitelja zdrave hrane i zdravog načina života „Eko Kula“ i Turistička organizacija Opštine Kula, pod pokroviteljstvom Opštine Kula.