Tradicionalna “Prva trka 1889.” na Štrandu 19. juna

Jedna od plivačkih trka sa najdužom tradicijom, “Prva trka 1889.”, biće održana i ove godine, 19. juna, na Gradskom kupalištu Štrand, na kanalu u Somboru, u organizaciji Somborskog sportskog kluba “Polet”, Saveza za daljinsko – maratonsko i masters plivanje, te uz podršku Plivačkog saveza Srbije.

Start je u 11 časova, a realizovaće se trka na dužini od 5000 m, u kojoj se pliva od Štranda do Drugog železničkog mosta i nazad (uzvodno pa nizvodno) i trka na 2000 m (pliva se istovremeno u suprotnom pravcu).

Svaki takmičar nastupa na sopstvenu odgovornost i o svom trošku. Prijave se šalju  elektronski na http://www.openwaterswim-serbia.org.rs/prijave , do 16. juna. Startnina iznosi 1200 dinara i sadrži: poklon organizatora, osveženje, ručak i učestvovanje u tomboli iznenađenja.

Moguće su i prijave na licu mesta, u subotu, na dan takmičenja, uz startninu od 1500 dinara, ali se u tom slučaju uzimaju u obzir prijave predate najkasnije do 10 časova.  

Uplate preko računa potrebno je izvršiti do 17. juna, na tekući račun kluba 325-9500600045173-40 Vojvođanska banka- OTP grupa.

Troje najuspešnijih u svakoj kategoriji nagrađuju se medaljama. Apsolutni pobednici u muškoj i ženskoj kategoriji se nagrađuju peharima, a pripremljeni su i pokloni za najmlađeg i najstarijeg učesnika.

Takođe, obezbeđeni su spasioci-ronioci, pratnja kajacima, bove, ciljna kapija, kovid redari, lice za bezbednost i lekar.