fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Tretman suzbijanja komaraca iz vazduha i sa zemlje od 29. maja

Obaveštenje

Obaveštavaju se građani sa teritorije Grada Sombora da će u periodu od 29. maja do 18. juna, preduzeće „ORIS“ d.o.o Sombor i „Ciklonizacija“ AD Novi Sad, sprovesti tretman suzbijanja odraslih komaraca iz vazduha i sa zemlje.

Tretman iz vazduha sprovodiće se na području grada Sombora i zaštitne zone oko naseljenih mesta u priobalju Dunava, dok će tretmanom sa zemlje biti obuhvaćena sva naseljena mesta grada Sombora. Tretmani će se sprovoditi u danima sa povoljnom meteorološkom situacijom. Iz vazduha, tretman će se sprovoditi preparatom na bazi aktivne materije lambda-cihalotrin, dok će se tretman sa zemlje sprovoditi preparatom na bazi aktivne materije deltametrin.

Upozoravaju se pčelari da su preparati štetni za pčele, te da košnice zatvore ili udalje najmanje pet kilometara od mesta tretiranja.

Mape sa lokacijama na kojima se vrši tretman nalaze se na fb i internet stranici preduzeća „ORIS“ d.o.o Sombor, gde se mogu pratiti najave i precizni termini radova. Dostupan telefon za sva pitanja je: 025/ 515 50 55.

Tagovi:
Pročitajte još: