Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Tri koraka koji će vam pomoći da sagorite više kalorija

Merenje

Da li je vožnja bicikla aktivnost kojom pokušavate da smršate?

Biciklizam je u svakom slučaju odlična aktivnost, ali ako vozite bicikl da biste smršali, i dalje morate da strukturišete svoje vožnje drugačije nego kada se vozite opušteno sa prijateljem.

Kada sastavljate plan, možete koristiti dole navedene savete da biste postigli vidljive rezultate.

Koliko dugo/daleko treba da vozite?

Zapišite broj u svoj „dnevnik“ i postavite cilj da smanjite vreme potrebno za prelazak iste udaljenosti i rute. Kako se nivo vaše kondicije bude poboljšavao, moći ćete da pređete više milja za manje vremena i da sagorete više kalorija u tom procesu. Vremenom ćete biti sve ugodniji za vožnju bicikla i tada odredite dane u nedelji za duže vožnje. Na primer, ako vozite bicikl tri puta nedeljno, napravite jednu vožnju kratkom (30 minuta), jednu umerenu (45 minuta) i jednu dugu (60 do 120 minuta, u zavisnosti od vaših mogućnosti).

Kojom brzinom treba da vozite?

Ako je gubitak težine vaš primarni cilj, intenzitet vežbanja je veoma važan. Vožnja većeg intenziteta će sagoreti više kalorija nego vožnja nižeg intenziteta. Tip bicikla koji vozite i staza koju odaberete imaće uticaj na intenzitet. Na primer, ako trenirate na blatnjavim stazama, moraćete da uložite više truda nego kada se vozite po dobro održavanim stazama. Dok vozite bicikl, obratite pažnju na napor koji ulažete. Bilo bi dobro da se na skali napora od 1 do 10 (10 je maksimalni napor) osećate kao da ste na nivou sedam. To znači da vaše disanje treba da bude duboko, ali i dalje ne iscrpljeno i bez daha.

Koji je najbolji bicikl?

Bicikl koji će vam najbolje pomoći u procesu mršavljenja je onaj koji ćete redovno voziti. Važno je da isprobate nekoliko opcija i izaberete onu koja najbolje odgovara vama i vašem telu. Konsultujte se sa prodavcima koji će znati koja opcija bi vam mogla odgovarati. Na kraju ćemo pomenuti da je biciklizam, osim što je odlično sredstvo za mršavljenje, aktivnost koja pomaže u smanjenju stresa i omogućava uživanje na otvorenom.

Tagovi:
Pročitajte još: