Tri nova kružna toka u Somboru

Saobraćajne gužve u pojedinim delovima grada u Somboru rešavaju kružnim raskrsnicama. Do sada su izgređene dve, a u planu je još jedna.

Za nekoliko meseci Somborci su dobili dva kružna toka. Prvi kod bolnice otvoren je u septembru, a drugi kod Beogradske ulice biće završen za nekoliko dana. “Mislim da su idealne i da treba sve semafore ukinuti, naročito onaj na Apatinskom putu, kod obilaznice”, kaže Stojan Jandrić.

“Nema gružve,brži je saobraćaj. A kružnih tokova nam treba još naročito na raskrsnici kod Bezdanskog puta. “, rekao je Dragoljub Ćirić.

“Samo što ima onih koji još ne znaju prpoised. Uđu u kružni tok, a neznaju ko ima prvenstvo prolaza. Dobro za sada nije bilo nikkavih saobraćajnih nesreća. Jedino su biciklisti malo bezobrazni, jer džabe staza kada i dalje voze putem”, kaže Jožef Kolar.

Novi kružni kod Beogradske ulice olakšaće i ulazak u centar grada vozačima koji dolaze iz pravca Novog Sada.

“Imali smo jedan saobraćajni peh, jer svi oni koji su dolazili iz pravca Novog Sada, ako su promašili raskrsnicu kod Filipa Kljajića nisu mogli na ovoj raskrsnici da se uključe lev, prema centru. Sada će to biti ispravljeno”, kaže Miroslav Kovačić, član Gradskog veća zadužen za komunalnu oblast.

Najavljena je izmena regulacije saobraćaja na starom kružnom toku gde su do sada važila pravila suprotna onima koja važe za kružne raskrsnice.

“Taj deo gde je skver biće takođe pretvoren u kružnu raskrsnicu. Naredne godine planirana je kružna raskrsnica kod ulica Filipa Kljaljića i Josipa Pančića”, kaže Kovačić.

Hoće li u gradu osim novih kružnih tokova biti i izmene saobraćaja u pojedinim ulicama na koje se vozači žale još se ne zna, jer pre toga treba da se uradi analiza saobraćaja u Somboru.

Izvor: rtv.rs

Foto: RTV (Jan Valo)