Tri rekonstrukcije Kramerove ulice u Kuli

Kada je pre godinu dana obnovljena Kramerova ulica u Kuli, to je urađeno na takav način da je odmah postala najlepša ulica ne samo u Kuli, nego kažu da joj nema ravne u gradovima od Novog Sada do Sombora i Subotice. Za uređenje ulice iz opštinskog budžeta izdvojeno je 54 miliona dinara, ali od svečanog otvaranja pa do danas ne prestaju problemi, pa ulici predstoji i treća rekonstrukcija.

Kuljani bi sa pravom mogli da budu ponosni na izgled Kramerove ulice, da ubrzo posle izgradnje nisu usledile dve manje rekonstrukcije zbog kojih je ipak morao da se obustavlja saobraćaj. Nakon sezone pojačanih padavina ove jeseni kocke na kolovozu su počele da izlaze iz ležišta u većem broju i jasno je da će morati da se radi i treća rekonstrukcija, što podrazumeva i zatvaranje ulice za saobraćaj.

Najgora situacija je za one građane koji žive ili imaju lokale u Kramerovoj , koja je praktično jedna od glavnih ulica u Kuli.

U opštini Kula, koja je investitor, održan je sastanak sa predstavnicima izvođača radova, proizvođača materijala i nadzornog organa. Predsednik opštine Kula, Perica Videkanjić kaže da je jasno da je uzrok oštećenja na kolovozu i trotoaru neočekivano snažno delovanje podzemnih voda jer se ulica nalazi na samom kraju platoa Telečke.

„Ono što je za naše građane i za budžet naše opštine najvažnije , to je da dodatni radovi i rekonstrukcija nas neće koštati ništa jer je garantni rok za izvršene radove dve godine .Koštaće nas živaca , a najviše građane koji žive i rade u Kramerovoj ulici“.

„Predstavnik izvođača radova zatražio je dodatnu ekspertizu, i u sledećih nedelju dana angažovaće specijalizovane firme iz Slovenije i Nemačke koje će izvršiti najmanje šest bušotina duž ulice kako bi se precizno utvrdio uzrok „isplivavanja“ kocki kojima je popločana ulica.U svakom slučaju nećemo dozvoliti da ovako velika i skupa investicija za našu opštinu ostane loše izvedena, a posebno što na proleće planiramo veliku obnovu parka uz ovu ulicu i pored novog Doma zdravlja u centru Kule“, kaže Videkanjić

Dodatna ispitivanja su neophodna i kako bi se utvrdilo da li je moguće i sa kojom vrstom drenažnog sistema treba zaštititi kramerovu ulici.

Treća rekonstrukcija Kramerove ulice biće završena na proleće. Trotoar će svakako biti zadržan, a ako podzemne vode ne dozvole drugačije, kolovoz će morati da se asfaltira.

Izvor: RTV i kula.rs