fbpx
21°C
Clear sky

Trik koji provereno radi: Kako da nosite štikle, a da vas ne bole noge

Štikle

Svi znamo za one situacije kada je gotovo neophodno da obujemo štikle ili cipele na visoku potpeticu, ali se pitamo kako ćemo da izdržimo nekoliko sati na njima ili, čak, celu noć.

Uz neke stajlinge visoke potpetice su jednostavno neizostavne, ako želimo da izgledamo glamurozno i elegantno.

Takođe, neke prilike same po sebi zahtevaju takav stil oblačenja.

Kaže se kako žena za lepotu i eleganciju treba da “stisne zube” i istrpi bol u nogama. Te uzrečice s kojom se ne bi svi složili, verovatno se i sami setite kada god se nađete u takvoj situaciji.

Već zasigurno znate da silikonski jastučići za cipele s visokom petom dosta pomažu. Napravljeni su od silikonskog gela, a stavljaju se na prednji deo cipele da noga ne bi klizila prema napred, pa da biste izbegli bolne tabane i nastajanje žuljeva.

Takođe možete isprskati stopala bebi puderom ili suvim šamponom kako ne bi klizila napred. To su sve već proverene i veoma poznate metode.

Ali, sada je u pitanju potpuno drugačiji, a verovatno efikasniji trik.

Radi se o triku za koji vam je potreban flaster ili medicinski selotejp. Zalepite, odnosno spojite treći i četvrti prst (ako brojite od palca) flasterom ili medicinskim selotejpom i spremni ste za izlazak.

Kako ova metoda deluje?

Ovaj trik je utemeljen na medicinskoj teoriji – između dva gore spomenuta prsta skriva se živac koji stvara bol u nogama. Kada se prsti zalepe, manji je pritisak na tom živcu, što donosi lakše podnošenje visokih potpetica.

Naravno, ovaj trik nemojte da izvodite ako imate otvorene cipele i ni u kom slučaju nemojte prečvrsto da zalepite prste!

Preuzeto: objektiv.rs

Foto: Shutterstock

 

Tagovi:
Pročitajte još: