fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Trikovi za svež izgled lica

Umor, neprospavane noći, manje ili veće bore, podočnjaci ostavljaju trag na našem licu. Uz pomoć par trikova možete vaše lice učiniti svežim i lepšim. Pravilna nega je ključ svega. Adekvatne dnevne i noćne kreme sa UV zaštitiom odložiće stvaranje bora. Podloga za puder u vidu prajmera je veoma važan korak. Pod finim slojem podloge nestaće svi mali nedostaci na koži, a sam puder će lepše prijanjati i biće postojaniji. Naravno, potrebno je izbegavati tešku šminku i teške pudere. Puder bi trebao biti manje gustine kako bi koža mogla da diše. Ako se pretera sa puderom on će istaći sve nepravilnosti na licu. Tečni puder se najlepše nanosi sunđerom i laganim pokretima od centra ka spolja.  U nekim zrelijim godinama se trebaju izbegavati puderi koji su previše svetli ili previše tamni. Danas postoje razni puderi koji sadrže zaštitu od UV zračenja, koji hidriraju, štite. Crvenilo, bubuljice, podočnjaci se najbolje prekrivaju korektorima. Najidealniji su kremasti korektori. Naravno, treba paziti da se ne pretera u slojevima. Ako želite da istaknete srednji deo kapka i unutrašnje uglove očiju tada ih istaknite mlečno-belom olovkom i na taj način ćete skrenuti pažnju sa spoljašnjih uglova oka gde se najčešće kriju sitne bore. Svetlije senke će otvoriti vaš pogled. Mat teksture dodaju godine, sedefaste ističu bore, svilenkaste strukture su najidealnije. Ako želite da umanjite broj godina, nemojte maskarom mazati donje trepavice. Obrve neka izgledaju što prirodnije kako se ne bi razlikovale od lica. Neka budu uredne. Ako želite da lice ima svežinu, birajte rumenila koja će vratiti vašem licu sjaj, a to ćete postići sa bojom kajsije, narandžastom ili bež nijansom. Hajlajter će posvetliti a njega stavljajte ispod donje ivice obrva, jagodične kosti, unutrašnji ugao oka, bradu, po dužini nosa. Pre nanošenja karmina, usne namažite balzamom, kada usne upiju balzam tek tada nanesite karmin.

Piše: Mirjana Đerić

Tagovi:
Pročitajte još: