fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

U Apatinu obeležen Nacionalni dan borbe protiv raka dojke

Članovi Društva za borbu protiv raka iz Sombora i Apatina, povodom Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, ispred svog ,,Parka dostojanstva”, delili su flajere o prevenciji raka i još jednom podsetiti sugrađane da brinu o svom zdravlju.

Sem toga, uručili su i nagrade učenicima Osnovne škole iz Apatina, a koji su naslikali najbolje slike na temu ,,Cvet narcisa”.

Treće mesto zauzela je Milica Duraković, učenica VI-6, drugo Dunja Medić, V-2, dok je prvu nagradu osvojila Milica Petković, učenica odeljenja VI-2. Sem njih, nagrađena je i Dunja Pilipović, učenica VIII-3 razreda, a koja je napisala najlepši literarni rad na temu ,,Osvrni se oko sebe, nekome treba tvoja pažnja”. Dunja je oduševila prisutne, pročitavši svoj izuzetno lep i emotivan rad.

Deca iz GKUD-a ,,Dunav” su spletom narodnih igara ulepšala ovu manifestaciju, a nakon toga su simbolično podeljeni i cvetovi narcisa.

Biljana Benić, predsednica apatinske sekcije Društva za borbu protiv raka Sombor, rekla je kako je sekcija uvek aktivna, u smislu druženja, organizovanja različitih izleta i ekskurzija, ali i istakla da akcenat uvek stavljaju na podršci onima kojima je to najpotrebnije, jer su pružena ruka i topla reč u bolesti uvek najbolji lek.

Izvor: 025info.rs

 

Tagovi:
Pročitajte još: