fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

U Apatinu vežbalo 70 perspektivnih džiju-džicu sportista

Džiju džicu kamp

U Apatinu je, od 9. do 15. avgusta, u Domu učenika Tehničke škole, održan Letnji džiju-džica kamp, na kome je učestvovalo 70 perspektivnih sportista iz 12 klubova. Treninzi su organizovani dva puta u toku dana u Sportskoj hali, koja je bila neprekidno na raspolaganju, a između treninga, učesnici su po dva sata plivali na bazenima „Junaković“.

Treninge su vodili Ranko Ždrnja, Ivan Della Kroče, Nikola Trajković, Filip Trajković i Bogdan Švonja, vrhunski treneri i osvajači mnogobrojnih svetskih i evropskih medalja. Kampom je rukovodila sekretarka Saveza, Vanja Saveski.

Ovo je ujedno bila i svojevrsna škola u kojoj su sticana univerzalna pravila dobrog ponašanja i poštovanja, ali su sklapana i prijateljstva.

U isto vreme, održane su i pripreme najboljih takmičara koji će nastupiti na Balkanskom prvenstvu, koje se održava od 15. do 17. septembra, u Podgorici, kao i za Evropsko prvenstvo za seniore koje se održava od 23. do 26. novembra, u Zagrebu.

U toku kampa, održana su teoretska predavanja o inovacijama u suđenju koje su uvedene ove godine. Predavač je bio svetski džiju-džica sudija Timon Čikoš. Nakon toga, učesnici su imali priliku da im se i praktično prikažu te inovacije. U sklopu kampa održano je i polaganje za učenička i majstorska zvanja, tako da je džiju- džica sport dobio tri nova majstorska kandidata i dva majstora džiju-džica sporta.

Na kraju je analizirana uspešnost kampa i ona je od svih učesnika ocenjena najvišom ocenom.

Tagovi:
Pročitajte još: