U Italiji preminulo još 349 osoba, poljski ministar zaražen koronavirusom

Broj preminulih od epidemije koronavirusa u Italiji porastao je u poslednja 24 časa za 349, na 2.158, što je porast od 19,3 odsto, objavila je italijanska Agencija za civilnu zaštitu. To je gotovo istovetan broj umrlih koji je zabeležen u nedelju. Poljski ministar zaštite životne sredine zaražen koronavirusom.

23.26 – Kanada je zabranila ulazak strancima, osim državljanima SAD i osobama koje imaju dozvolu za boravak u Kanadi, javlja Rojters. Kanadski premijer Džastin Trido pozvao je građane da ograniče društvene aktivnosti kako bi se sprečilo širenje zaraze novim koronavirusom.

22.46 – Jermenija je proglasila vanredno stanje kako bi sprečila širenje novog koronavirusa, prenosi Rojters. U Jermeniji su zabeležena 52 slučaja zaraze novim virusom. Vanredno stanje će, kako je najavljeno, trajati do 14. aprila.

22.40 – Predsednik Francuske Emanuel Makron naredio je stroge zabrane kretanja ljudi kako bi se za najmanje dve nedelje usporilo širenje koronavirusa, prenosi Rojters. Makron je rekao da će odložiti drugi krug lokalnih izbora koji je zakazan za nedelju.

22.25 – Predsednik SAD Donald Tramp pozvao je građane da se uzdrže od društvenih aktivnosti u narednih 15 dana i da se ne okupljaju u grupama većim od 10 ljudi, kako bi se sprečilo širenje koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama, preneo je Rojters.

Predsednik SAD Donald Tramp predstavio nove mere protiv širenja koronavirusa
Predsednik SAD Donald Tramp predstavio nove mere protiv širenja koronavirusa
21.15 – Poljski ministar zaštite životne sredine pozitivan na koronavirus.

21.00 – Broj smrtnih slučajeva u Italiji porastao za 349 u proteklih 24 sata, saoštila je tamošnja civilna zaštita.

Širom Evrope sprovode se drastične mere zbog koronavirusa. Ukupan broj slučajeva u Italiji, evropskoj zemlji koju je virus najteže pogodio, porastao je na 27.980 sa prethodnih 24.747, što je porast od 13 odsto, odnosno najsporija stopa rasta od kada se zaraza prvi put pojavila 21. februara, preneo je Rojters.

Oboleli stiže u bolnicu u Rimu
Oboleli stiže u bolnicu u Rimu
Od prvobitno zaraženih, 2.749 se u potpunosti oporavilo u poređenju sa 2.335 dan ranije, dok de na intenzivnoj nezi nalazi 1.852 osoba.

U međuvremenu, poljski ministar zaštite životne sredine Mihal Vos objavio je na svom Tviter nalogu da je pozitivan na koronavirus.

“Osećam se dobro i izražavam solidarnost sa svima onima koji su bolesni”, napisao je Vos.

U Poljskoj je do sada potvrđeno 156 slučjeva zaraženih i tri smrtna slučaja.

Prethodno je Vlada Švajcarske zbog povećanja broja inficiranih koronavirusom proglasila vanredno stanje koje, između ostalog, podrazumeva zatvaranje svih ugostiteljskih objekata i otkazivanje svih sportskih i zabavnih događaja do 19. aprila.

Preuzeto: rts.rs