U Laliću otvoren novi ogranak Narodne biblioteke “Branko Radičević”

Ogranak Narodne biblioteke “Branko Radičević” u Laliću, koja je osnovana polovinom prošlog veka, danas je premeštena u adekvatnije prostorije, koje su opremljene novim nameštajem i obogaćene novim fondom knjiga. Ogranak sadrži 5800 naslova kako na srpskom tako i na slovačkom jeziku.
Svečanom otvaranju prisustvovali su predsednica opštine Odžaci mr Latinka Vasiljković, pomoćnik predsednice Igor Praća, direktorica Narodne biblioteke Biljana Zlatković, deca iz KUD-a “Branislav Nušić” iz Lalića koja su svojim izvedbom Himne Svetom Savi upriličili otvaranje prostorija.
Predsednica opštine Odžaci pozdravila je sve prisutne i čestitala otvaranje novih prostorija biblioteke i tom prilikom se zahvalila direktorici Narodne biblioteke “Branko Radičević” Biljani Zlatković, Mesnoj zajednici Lalić i Odeljenju opštinske uprave Odžaci koji su zahvaljujući dobroj koordinaciji uspešno realizovali ovaj projekat.
“S obzirom da se danas obeležava Dan slovenske pismenosti i kulture, koji su utemeljili slovenski prosvetitelji Ćirilo i Metodije, osnivači slovenske književnosti i tvorci prvog slovenskog pisma, velika mi je čast i zadovoljstvo što sam u prilici da na ovaj državni praznik otvorimo novi i moderniji ogranak Narodne biblioteke “Branko Radičević” u Laliću”. – izjavila je Latinka Vasiljković.
Direktorica Narodne biblioteke “Branko Radičević” Biljana Zlatković, se u kratkom obraćanju zahvalila lokalnoj samoupravi na ukazanom poverenju i maksimalnoj podršci, istakavši da je veoma ponosna na novootvoreni prostor.
Lokalna samouprava je izdvojila pola miliona dinara za adaptaciju novih prostorija, a sve u cilju kako bi meštani Lalića dobili biblioteku kojom će se ponositi.