U nedelju velika sportska manifestacija: Ultramaraton Baja – Sombor

Sportska saradnje dva bratska grada, Baje iz Mađarske i Sombora, nastaviće se u nedelju 1. decembra kada će se održati, sada već tradicionalni, šesti po redu ultramaraton Baja-Sombor. 

Ova manifestacija pobuđuje veliku pažnju atletičara širom regiona, pa je do sada prijavljeno preko150 učesnika, što je svojevrsni rekord. Učesnici će trčati na stazi dugoj 48 kilometara u pojedinačnom i štafetnom nastupu. Start maratona je zakazan na gradskom trgu u Baji u 10 časova, a cilj je postavljen u Somboru, na trgu Svetog Đorđa. 

Ovogodišnji ultramaraton će biti kraći za oko 12 kilometara u odnosu na prethodne, jer je došlo do izmene staze, pa će takmičari preći mađarsko-srpsku granicu kod Rastine i preko Gakova trčati ka cilju u Somboru, a najbrži se očekuje da kroz cilj prođe nešto posle 13:00 časova.

Proglašenje pobednika, kao i uručenje nagrada, koje su organizatori ove manifestacije pripremili za najbolje u svojim kategorijama, biće uručene na zajedničkom ručku u Mađarskoj Građanskoj Kasini, u Somboru.

Jovan Banjac