U okviru kampanje “Rak je izlečiv” somborska bolnica organizuje preglede

Povodom kampanje “Rak je izlečiv” koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije a čiji je cilj, informisanje i edukacija građana o značaju prevencije ove bolesti, Opšta bolnica „Dr Radivoj Simonović“ iz Sombora 28.01. 2018. godine u periodu od 08.00 do 16.00 časova organizuje grupu preventivnih pregleda. Pregledi sačinjavaju USG pregled gornjeg abdomena, Laboratorijske analize CEA, Sa 19-9 i Mamografiju.

NAPOMENA za obavljanje pregleda:

USG pregled gornjeg abdomena – nakon 20.00 časova prethodnog dana pacijent ne treba da unosi hranu, na dan pregleda ne unosi ni hranu ni tečnost.

Mamografija – mamografija se radi ženama od 50 do 69 godina života. Ukoliko je ženi ranije već rađena mamografija, ponovno snimanje se vrši nakon 2 (dve) godine (ne u kraćem roku od toga). Ukoliko žena poseduje snimke i nalaze ranije rađenih mamografija, potrebno je da ih ponese sa sobom na snimanje.

Svi navedeni pregledi i analize obavljaće se u prostorijama Radiološke službe – prizemlje Hirurškog bloka Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor, ulica Vojvođanska br. 75. Preglede mogu da obave svi zainteresovani građani kao i svi oni građani koji nemaju regulisano zdravstveno osiguranje.

Izvor: Radio Dunav