U OŠ „Petefi brigada“ Kula počeo upis za odrasle bez osnovne škole

U OŠ „Petefi brigada“ Kula, odrasli polaznici bez osnovne škole imaju priliku da besplatno i po prilagođenom programu, steknu diplomu završene osnovne škole.  Nema udžbenika, polaganja ispita i domaćih zadataka.

Nastavni program se realizuje u 3 ciklusa:  prvi ciklus (I-IV razred), drugi ciklus (V i VI razred) i treći ciklus (VII i VIII razred). Dakle, završavaju se dva razreda tj. četiri u 1. ciklusu od polovine oktobra do kraja marta, uz zimski raspust.

Posle završetka O.Š. polaznici imaju šansu i da besplatno završe dvomesečnu stručnu obuku za određeno zanimanje, po pozivu NSZ.

U proteklih sedam godina 115 odraslih dobilo  je svedočanstvo o završenoj osnovnoj školi (najstariji polaznik imao 59 godina). 

Upis je u toku. Zainteresovani kandidati iz svih naselja opštine Kula mogu da se prijave Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Kuli i Sivcu, ili u školu „Petefi brigada“ (723-944, 060/766 8228)  u kojoj će dobiti sva obaveštenja. Uslov: najmanje 15 godina starosti.

Putni troškovi  i organizovan prevoz su obezbeđeni, a nastava – potpuno prilagođena meri i iskustvu odraslog čoveka, traje oko dva sata u večernjim satima, u vreme koje odgovara svim polaznicima. 

Izvor: kula.rs